Reparatii beton

Tratarea crăpăturilor in beton

Înainte de proiectarea soluţiei de reparare, este necesară cunoaşterea detaliată a problemelor construcţiei (investigaţii în teren şi întâlniri cu personalul de exploatare). Aceasta se bazează pe o inspecţie vizuală amănunţită, rezultatul fiind aşa numita “hartă a fisurilor şi rosturilor”. Diagnosticarea este piatra de temelie a alegerii soluţiei şi materialelor.

Pe scurt, etapele de reparare/tratare a crapaturilor sunt urmatoarele:

–       Se curăţă crăpătura de părţile de beton care se desprind, se spală cu jet de apă crăpătura şi peretele. Dacă sunt găuri prin care apa se scurge, acestea se astupă folosind mastic/mortar rapid de reparaţii (cu timp de întărire 1 minut).

–       Se dau apoi găuri de o parte şi de alta a crăpăturii – la distanţe de 25-30 cm – oblic faţă de perete, în aşa fel încât burghiul să atingă/intersecteze crăpătura. Se montează packere în găuri (ţevi cu supapă – la care se racordează pompa de injecţie), se injectează rasina poliuretanică la presiuni de 40–100 bari în fisură.

–       Se tratează după injecţie crăpătura cu mortare de reparatii, se efectuează un test de etanşeitate, în urma testului, dacă se mai observă scurgeri, se repetă operaţiile de mai sus – local.

–       În final suprafaţa se tratează după cum a fost indicat de către proiectant (gleduire, vopsire).

Repararea betonului

Scopul nostru este să oferim clienţilor cele mai bune soluţii profesionale, utilizând cele mai recente tehnologii si materiale.

Repararea construcţiilor din beton reprezintă un domeniu vast. Termenul „reparaţie” înseamnă de obicei înlăturarea şi înlocuirea părţilor de construcţie uzate sau distruse şi crearea unui element de protecţie destinat să prelungească durata de viaţă a constructiei.

Dupa efectuarea operatiunii de reparare este recomandat sa se aplice un material protector pentru beton.

Stratul in sine creează o acoperire a construcţiei de beton, care pe lângă faptul că are calităţi protectoare, limitează şi absorbţia de apă, asigură răspândirea vaporilor de apă (SdH2O < 2 m), limitează penetrarea CO2 (SdCO2 > 50 m). În această etapă, soluţia poate fi integral adaptată cerinţelor dv.

Înainte de a realiza straturi protectoare pe construcţii de beton, recomandăm întotdeauna solicitarea sfatului unui specialist. Realizarea de straturi concrete pe construcţiile de beton poate întâmpina numeroase obstacole, iar consultantul vă poate informa asupra lor şi împreună puteţi găsi soluţia ideală pentru asemenea probleme. Astfel, fiecare construcţie necesită o abordare individuală; noi vă putem pregăti soluţii tehnologice specifice care vor include şi recomandări de materiale, combinaţii de materiale, condiţii de aplicare, etc.

Reparatii crapaturi in beton

Reparatii crapaturi in beton

Reparatii crapaturi in beton


%d bloggers like this: