INJECTII CU RASINI EPOXIDICE (REPARATII CRAPATURI IN BETON, ROSTURI DE DILATARE, ROSTURI DE TURNARE)
Pentru etansarea fisurilor care prezinta exfiltratii sau infiltratii de apa, cu sau fara presiune, se va folosi rasina poliuretanica, iar pentru oprirea imediata a exfiltatiilor/infiltratiilor sub presiune se va folosi spuma poliuretanica.
Ambele materiale se vor aplica cu pompa monocomponenta de inalta presiune air-less.
Injectarea rasinilor se realizeaza prin intermediul unei supape non-retur numita „paker”.
Montarea packerelor se face alternativ, de o parte si de alta a fisurii. Punctele in care se vor face gaurile pentru packere vor fi la o distanta egala cu jumatate din grosimea elementului din beton fata de fisura. Distanta intre packere pe rand este egala cu grosimea elementului din beton injectat. Gaurile pentru packere vor fi facute la un unghi de 45˚ cu suprafata, inspre fisura, astfel incat sa se intersecteze fisura la o adancime aproximativ egala cu jumatate din grosimea elementului injectat. Inainte de inceperea injectarii se indeparteaza valvele non-retur de la toate packerele, mai putin cel prin care se va incepe injectarea.
Dupa montarea packerelor se va face verificarea si pregatirea pompei si amestecarea materialului.
In cazul in care in timpul injectarii iese rasina prin fisura aceasta va fi matata cu mortarul rapid.
Se amesteca doar cantitatea necesara de mortar cu apa, pana la obtinerea unei consistente mai vartoase, iar materialul astfel obtinut se preseaza manual pe zona de obturat pana la intarirea materialului.
Daca exista apa sub presiune trebuie efectuata o preinjectare cu spuma poliuretanica pentru a preveni deplasarea in timpul intaririi. Spuma este o rasina poliuretanica bicomponenta, care in amestec cu apa isi mareste volumul. In urma reactiei rezulta o spuma cu celule deschise prin care se poate injecta ulterior rasina de impermeabilizare permanenta a fisurii.
Reparatii crapaturi rezervoare
Inainte de proiectarea solutiei profesionale de reparare a crapaturilor, este necesara cunoastere detaliata a problemelor constructiei (investigatii in teren si intalniri cu personalul de exploatare). Aceasta se bazeaza pe o inspectie vizuala amanuntita rezultatul fiind asa numita ”harta a fisurilor si rosturilor.
Fisurile si rosturile trebuie clar definite in rosturi de dilatare (cu determinarea clara a marimii de dilatare) si rosturi/fisuri statice.
Diagnosticarea este piatra de temelie a alegerii solutiei si materialelor.
Firma BIO TECH si-a inceput activitatea in anul 2004 specializandu-se in tratarea crapaturilor si oprirea infiltatiilor/exfiltratiilor din rezervoare prin injectarea acestora cu rasina epoxidica.
Fiecare proiect este unic si fiecare situatie necesita o abordare personalizata si oferirea solutiilor profesionale in cazul repararii fisurilor si tratarii betonului in vedere impermeabilizari.